Blog

Sange til begravelsen – Sådan vælger du de rigtige sange

 

Når du skal til at holde din begravelse, kommer du ikke udenom sange eller salmer til den. Det er en fast tradition, som de fleste stadig holder fast i. Det er meget forskelligt, hvordan folk vælger sange til begravelsen. Nogle foretrækker sange, som beskriver den afdøde eller perioder i hans liv. Mens andre vælger sange, som betød noget for den afdøde. Vi vil i denne guide fortælle lidt om typiske sange, der bliver sunget til begravelserne.

Vælg sange, der betyder noget

At vælge sange til en begravelse, skal ikke være noget man går hurtigt over. Et valg af de rigtige sange, kan få den helt rigtige stemning frem, som i ønsker at skabe til begravelsen. Derfor anbefales det også, at valget ikke bliver taget af enkelte personer, men bliver taget i fællesskab hos de nærmeste. Der er dog folk, der vælger ikke selv at træffe beslutningen, når det skal vælges sange og salmer til begravelsen. I dette tilfælde er det udelukkende præsten/kirken, der bestemmer, hvilke sange og salmer der synges kirken.

Hvor mange sange synges der typisk til en begravelse?

Det er forskelligt, hvor mange sange der bliver sunget til en begravelse. Dog plejer der er at blive sunget tre sange eller salmer under ceremonien. Det er dog også en mulighed at få en sanger ind og synge under ceremonien, men det vil jeg forklare yderligere senere i indlægget. Men som sagt, så bliver der typisk sunget tre sange under ceremonien i kirken. Hertil kan man ofte til vælge, at der bliver spillet 2 ekstra sange. En sang inden ceremonien og en sang, når kisten skal bæres ud af kirken.

Nu skrev jeg, at det er muligt selv at vælge hvilke sange, der skal synges i kirken. Det skal dog siges, at lige så snart at begravelsen bliver afholdt i en kirke, så er det altid præsten, der er ret til at bestemme. Det kan være forskelligt, hvordan hver enkelt præst mener, at en begravelse skal holdes og hvilke sange, der skal synges. De fleste præster vil dog accepterer, at i har ønsker til sangene. Vi anbefaler klart, at i sætter jer ned og tager en snak med præsten inden i begynder at finde sange og salmer.

Du kan vælge at holde en borgerlig begravelse. Altså en begravelse uden for kirken. Det betyder, at der ingen præst er, og i derfor har den endelige beslutning for hvilke sange, der skal spilles til begravelsen.

Få en sanger til begravelsen

Det er blevet mere og mere populært at få en begravelsessanger ud i kirken og synge til den afdøde. Det er igen forskelligt fra præst til præst, om de ønsker det. Dog vil de fleste forsøge at opfylde så mange er jeres ønsker som muligt.

Denne fungerer typisk sådan, at begravelsessangeren på et tidspunkt under ceremonien (efter eget og præst valg), rejser sig op og stiller sig op og synger en sang i bestemmer til den afdøde. Dette kan skabe en stemning, der er ubeskrivelig og giver den afdøde et sidste farvel med på vejen.

Der er mange begravelsessangere på markedet, dog anbefaler vi klart, at i vælger en professionel sanger til at synge og ikke blot en hobby sanger. Det er et hårdt job at synge til ceremonien og kræver en stor erfaring og forståelse for situationen, hvilket du er helt sikker på at de professionelle har. Det kan godt være, at det er en smule dyre, men det er helt klart det værd. En begravelsessanger vi med sikkerhed, ved kan skabe en uforglemmelig stemning er Morten Olesen.

Hvilke salmer synger man typisk til en begravelse?

Der er stor forskel på, hvilke sange man vælger at synge til en begravelse. Hvis i gerne vil have en rigtig sang til begravelsen og ikke en salme, så er det typisk følgende.

Disse sang er nogle af de mest normale, der bliver sunget og bliver ofte sunget en af en sanger, der stiller sig op til kisten under ceremonien.

MORE INFO